رزین چیست

رزین اپوکسی ترکیبی طبیعی یا مصنوعی است که قابلیت حل شدن در الکل را دارد اما در آب حل نمی شود. رزین های طبیعی از گیاهان بدست می آید که بشر از دیرباز از این نوع رزین برای آب بندی قایق ها، مومیایی کردن اجساد و … از با کیفیت ترین نمونه رزین طبیعی یعنی رزین بدست آمده از شیره درخت کاج استفاده می کردند. رنگ رزین های گیاهی شفاف هستند و از رنگ زرد تا قهوه ای یافت می شوند.

رزین طبیعی

رزین مصنوعی با الهام گرفتن بشر از طبیعت از ترکیب مواد شیمیایی مختلف ساخته شده است. این نوع رزین پایدارتر و یکنواخت تر و مستحکم تر از رزین های طبیعی هستند. رزین های مصنوعی به دلیل تنوع زیاد بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. از کاربردهای اصلی این نوع رزین می توان به انواع پوشش ها، انواع چسب ها و … اشاره کرد.

رزین مصنوعی

کاربرد های رزین اپوکسی

رزین اپوکسی موادی دو جزئی متشکل از رزین اپوکسی و سخت شونده هاردنر است. این دو جز با توجه به نوع کاربردشان به نسبت های مختلف با یکدیگر ترکیب می شوند.

دامنه استفاده از رزین بسیار وسیع است و همانطور که اشاره شد تاریخ استفاده از آن به مدت ها قبل بر می گردد. این ماده تنها محدود به صنایع شیمیایی نمی شود بلکه در صنایع مختلف مانند عمران، صنایع خودروسازی، نساجی و بویژه در عرصه هنر کاربردهای زیادی دارد.

مقاومت شیمیایی بالا رزین سبب کاربرد وسیع این ماده شده است و امروزه با استفاده از طیف های رنگی گسترده رزین مصنوعی و رنگ های رزینی محصولات هنری منحصر به فرد و بسیار زیبایی ایجاد می کنند.

مزایای استفاده از انواع رزین اپوکسی

  • قابلیت چسبندگی بسیار بالا به سطوح مختلف را دارد.
  • در مقابل اسیدها دارای مقاومت شیمیایی بالایی هستند. محصولات رزینی عایق مناسب الکتریسیته اند.
  • محصولات تولیدی با رزین از مقاومت مکانیکی بالایی برخوردار هستند.
  • آلودگی و چربی ها روی این محصولات شیمیایی به راحتی پاک می شود.
  • قابلیت ترکیب و سازگاری با رنگ هایی از قبیل رنگ های پودری صدفی، جوهری، اکلیلی و اکرلیک را دارند.

مزایای کاربردی رزین اپوکسی سبب محبوبیت این ماده در زمینه هنری و راه اندازی کسب و کار درآمد زا شده است. جهت ورود موفق به حوزه ساخت میزهای کوچک و بزرگ رزینی و زیورآلات رزینی نیازمند آموزش تخصصی در این حوزه خواهید بود که قادر به کسب درآمد بسیار بالایی از آثار هنری خود شوید.

انواع رزین عبارتند از:

  • رزین‌ پلی‌استر
  • رزین اپوکسی
  • رزین‌ وینیل‌استر
  • رزین فنولیک

در این بخش به پرکاربردترین نوع رزین ها در صنایع چوب و دکوراسیون پرداخته می شود.

هنرهای دستی رزین

رزین اکریلیک

رزین اکریلیک یک لایه صاف و غیر قابل نفوذ آب و رطوبت بر روی سطح چوب را ایجاد می کند. این نوع رزین به دو گروه عمده ترموپلاست و ترموست تقسیم بندی می شود. رنگ های ترموست نسبت به ترموپلاست از براقیت و مقاومت شیمیایی بیشتری برخوردار هستند.

ترموست در مقابل حرارت مواد، سخت می شود و در اثر حرارت دهی مجدد پس از تغییر شکل به همان حالت باقی خواهد بود. در حالیکه ترموپلاست در مقابل حرارت نرم و دچار تغییر شکل می شود و با از بین رفتن حرارت مجدد سخت می شود. بنابراین رزین اکریلیک از نوع ترموپلاست در زمینه چوب و رزین بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

رزین آلکیدی

این نوع از رزین ها خاصیت روغنی دارند و درخشان بودن و ثبات در رنگ های آکلیدی از ویژگی های بارز آن است. رزین آلکیدی خواص خشک شوندگی بسیار بالایی دارد و جهت بازسازی چوب های قدیمی رنگ شده کاربرد دارد.

رزین وینیل استر

وینیل استرها محصول واکنش رزین‌های اپوکسی با اسیدهای غیر اشباع اتیلنی هستند این نوع از رزین ها دارای خاصیت مکانیکی و شیمیایی بسیار مناسب بوده و در برابر خوردگی و هیدرولیز از مقاومت بالایی برخوردار است.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها